PERAKENDE GÜNLERİ 2017

0
1964

Tüketici odaklı sektörlerin başında gelen perakendecilik konusunda düzenlenen “Perakende Günleri” etkinliğinin 17 incisi bu yıl 29 -30 Kasım 2017 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde icra edildi. Perakende Günleri uluslar arası boyutu ile ülkemizde perakende sektörünün en etkili fuar organizasyonu özelliği de taşımaktadır.

Konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı etkinlikte pazarlamadan inovasyona, dijital dünyadan ekonomiye birçok konunun konuşulduğu toplantılarda perakende de örnek uygulamalar ve son trendler tartışılmıştır. Sektörde başarılı çalışmalar yapanlar ödül törenlerinde onurlandırılmıştır.

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Patrick Renvoise’nin konuşmacı olduğu “Beyin satın alma düğmesini keşfedin” konulu oturuma sponsor olmuştur. Oturum başlangıcında GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU özel güvenlik sektörünü tanıtıcı bir konuşma yapmıştır.

PERAKANDE GÜNLERİ GÜSOD BAŞKANI MURAT KÖSEREİSOĞLU’NUN KONUŞMALARI:

Öncelikle sizlere kısaca Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) den bahsetmek istiyorum. 23 yıldır güvenlik sektörünü temsil eden, bünyesinde alarm ve elektronik, para taşımacılığı ve güvenlik hizmetlerini barındıran, 60 000 den fazla çalışanı bulunan endüstrinin yegane derneği.

Sizler için finans, enerji, ulaştırma gibi temel endüstrilerden birisi olan güvenliğin ülkemizdeki uzun soluklu temsilcisi. Aynı zamanda 1999 yılından bu yana — 18 yıldır Avrupa Birliği Özel Güvenlik Konfederasyonu CoESS’ in üyesi. GÜSOD; CoESS deklarasyonları paralelinde, iş ahlakı, rekabet, çalışan hakları, mahremiyet, çevre gibi bir dizi sürdürülebilirliği mümkün kılan etik değerleri benimsemiş ve altına imza atmış kurumsal ve bireysel üyelerden oluşuyor.

Güvenlik en temel ihtiyaçlardan birisi. Farkına pek varmadığımız ancak yokluğunu hemen hissettiğimiz –Maslow’ un ihtiyaç hiyerarşisinde ikinci sırada. n içerisinde bizden kaç kişi ile karşılaşıyorsunuz acaba?

  • Lütfi Kırdar Kongre Merkezine girerken,

  • Mağazalarınızdan nakit toplanırken,

  • Alarm sistemleriniz veya kameralarınız kurulurken.  

Hayatın içindeyiz ve bunun farkında olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.  Artık salt güvenlik değil, iş sürekliliği, verimlilik, ürün takibi ve müşterilerinizin memnuniyetine kadar uzanan pek çok değer katan hizmeti sunuyoruz. Ayrıca sizlerle beraber hiç arzu etmediğimiz terör riski ile de mücadelede de pay sahibi olmaya başladık. Bugün kalabalık yerlerin, alışveriş merkezlerinin ve caddelerinin hedef olarak görüldüğü bir dönemdeyiz.  “güvenlik konusunun” öncelik kazandığını, üst yönetimlerde C- seviyesinde izlenen ve karara bağlanan bir konu olduğunu biliyoruz. Olası riskleri önceden görüp gerekli tedbirleri alanlar rekabette ve sürdürülebilirlikte üstünlük elde ediyorlar. Sizler için de işin sürekliliği çok önemli. Yanınızda oturan rakibiniz bugün satış yaparken siz işlerinizin aksamasını istemezsiniz sanırım. İş ortağınız —- işinizin ortağı değiliz dert ortağınız; olan güvenlik şirketleriniz ile daha sık ve daha derin görüşmenizi öneririz.“Peki görüşelim – güzel haberleriniz var mı” der gibisiniz? “Mesela daha iyisi daha düşük maliyetle olabilir mi”? Pek çok endüstrinin konusu olduğu gibi; biz de aynı çaba içerisindeyiz. Maliyetlerinizi düşürürken güvenliğinizi artırmaya çalışıyoruz. Evet bu artık her geçen gün daha mümkün. Proccessing- Connectivity – Mobility – data Bize de yeni ufuklar açıyor. Gelişen teknolojiler yükselen işlemci güçleri büyük veri bankaları data aktarımı için sunulan bant genişliklerinin artması ve bütün bunlarım maliyetlerinin sürekli düşmesi sayesinde insanın bazı işlerini artık “internet objeleri” – IOT’ ler üstleniyor; ve her geçen gün bunların sayısı çoğalıyor. Son yıllarda yaşanan bu gelişmelerle birlikte güvenlik de evrim geçiriyor. Mağazalarınızda hem güvenlik hem iş aklı için kurulan sistemler var. Uzaktan programlanabilen yazılımları barındıran kameralar kimin aylak kimin müşteri olduğunu ayırt edebiliyor. Perakende zincirlerine mal sevkiyatı yapılırken uzaktan izleme ile refakat ediliyor. Video analiz yazılımları her geçen gün daha fazla şeyler sunabiliyor. Bu teknolojileri Türkiye de kullanan birçok perakende zincirleri ve AVM ler var. Bu salonda oturanları görüyorum. Ancak insan faktörü hepimizin işinde olduğu gibi kritik olmaya devam edecek. Nakitleriniz teslim alınırken, alarmlarınız monte edilirken, kameralarınız izlenirken, müşterileriniz karşılanırken, kötü niyetliler ayırt edilirken, hırsızlar yakalanırken, hep biz iki ayaklılar varız. Artık bugün ve gelecekte güvenliğinizi daha iyi ve daha düşük maliyetle sağlayabiliriz. İleri teknolojileri onu kullanabilecek yetkin insanı bilgi ile harmanlayarak kullanmak durumundayız. Belirttiğim gibi GÜSOD olarak; dert ortağınız güvenlik şirketleriniz ile daha sık ve daha derin görüşmenizi öneririz.